Geïntegreerde proef Restaurant en keuken

De opdracht van de voorbije gipopdracht klonk als volgt: Verzorg een receptie en gastronomische maaltijd voor externe klanten met jury.

We mochten zelf onze tafelschikking maken voor een 5-gangen menu bestaande uit:

  • een aperitiefhapje (3 stuks) geserveerd in de receptieruimte met een Crémant de Limoux
  • een fijn voorgerecht naar keuze, gevolgd door gepocheerde zeetong met blanke boter met een Sancerre Les Belles Côtes
  • een ribstuk die we versneden in de zaal met een groentenjardinière geserveerd met een Graves Pont de Brion
  • een nagerecht met aardbei (zoals Sabayon met gemarineerde aardbei, een mijotosorbet met aardbeien of een aardbei Romanoff …)
  • een Irisch Coffee of een gegarneerd koffiebord.

Het was een zware dagproef die zeer positief onthaald werd door zowel de klanten als de juryleden. Het leverde ons goede resultaten en een goed gevoel.

 

 

Terug naar overzicht