Intensieve Ecomandag

De studenten uit de richtingen 6 Handel en Boekhouden – Informatica beleefden op 18 november de intensieve Ecomandag.

 

Ecoman is een bedrijfssimulatiespel waar de leerlingen gedurende een zestal weken kennis maken met een onderneming in zijn totaliteit. Zij worden onderverdeeld in groepen en voeren een hevige concurrentiestrijd tegen elkaar op de markt van e-scooters. Verschillende economische aspecten kwamen gedurende het eerste semester aan bod. De leerlingen hebben geproefd van marketing, personeelsbeleid, logistieke en de financiële aspecten van een onderneming en namen gezamenlijk belangrijke beslissingen. De theoretische economische lessen konden hierdoor in de praktijk worden gebracht.

 

Tijdens de intensieve dag was de strijd het grootst. Een docent van de Universiteit in Brussel kwam langs om de leerlingen gedurende deze dag te begeleiden. De leerlingen namen dan voor de laatste keer hun onderneming onder de loep en voerden dan de laatste cijfers in.

 

Op het einde van de dag werden de resultaten gepresenteerd. Conclusie? Elke leerling heeft zich gedurende het Ecomanspel 100% ingezet. Er waren geen winnaars en verliezers.

 

Kortom, het was een geslaagde, leerrijke en boeiende dag!

 

10812088_10152864618249169_768474324_n

 

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoreeks.

Terug naar overzicht