Project rijden onder invloed

In de maand januari vindt voor onze leerlingen uit het 6e jaar tso traditiegetrouw het project Rijden onder invloed plaats. Doorheen dit project maken de leerlingen tijdens de lessen wiskunde, godsdienst en Nederlands kennis met de gevolgen van het drinken van alcohol op het rijgedrag.

Als afsluiter van het project bracht Gaetane Callens een pakkend getuigenis over het ongeval waarbij zij betrokken was en de gevolgen die de gevaarlijke combinatie van drinken en rijden met zich meebrengt. Gaetane Callens en Samy Meziani, twee vrienden uit Gent, raakten in april 2013 betrokken bij een verkeersongeval langs een snelwegparking in het Oost-Vlaamse Nazareth. Ze hadden allebei gedronken. Gaetane zat achter het stuur. Samy verloor daarbij een arm …

Het project waarbinnen Gaetane haar getuigenis komt brengen, heet Getuigen Onderweg. Het is een initiatief van de vzw Rond Punt, in samenwerking met de verkeerspolitie. Getuigen Onderweg wil iedereen die deelneemt aan het verkeer inzicht geven in de ingrijpende gevolgen van een verkeersongeval op zowel het slachtoffer als de omgeving.

We hopen dat het project Rijden onder invloed de leerlingen aanzet tot nadenken over het eigen gedrag in het verkeer.  Een betrokken en bewuste deelname aan het verkeer is waar we met dit project naar streven.

 

 

Terug naar overzicht