Stijlvol tafelen

Op dinsdag 10 januari kregen onze leerlingen van 6 Restaurant-keuken hun eerste onderdeel van de gip-zaalopdracht. De opdracht luidde als volgt: ‘Verzorg de bediening van een lunch voor x-aantal personen met specifieke aandacht voor het serveren van de wijn’.

Maak een stappenplan op voor het te serveren menu en serveer een lunch voor deze personen die als volgt is samengesteld: Soep / Tussengerecht met vis / Hoofdgerecht met vlees / dessert / koffie met versnaperingen

We hebben hierbij uiteraard aandacht voor het presenteren, het openen en het schenken van wijnen en we houden bij elke handeling rekening met de regels van veiligheid en hygiëne.

Het dekken van een basistafel kent een strikte volgorde, met name:

  1. het plaatsen van de dekborden (of platte borden)
  2. het indekken van het basisbestek (mes en vork)
  3. het plaatsen van de broodbordjes en de broodmesjes
  4. het plaatsen van de glazen
  5. het leggen van de servetten
  6. het plaatsen van het tafelgarnituur

We laten jullie hieronder even meegenieten van het werk van enkele leerlingen:

 

Terug naar overzicht