Themadag Sherry

Onze themadag Sherry in de gastronomie en in combinatie met gerechten was een voltreffer.

In de inleiding vernamen we meer over de ontstaansgeschiedenis en de vinificatie van sherry.  Heel wat vreemde (plaats) namen en begrippen zoals soleado, solera, Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda,  El Puerto de Santa Maria, biologische rijping (flor), fino, manzanilla, oxydatieve rijping, oloroso).werden ons duidelijk bij de degustatie en gastrogerechten.

We genoten achtereenvolgens van:

 

Een degustatie  met een fino en slaatje van kruidenroom en garnalen

Manzanilla extra dry met gemarineerde sint-Jacobsvruchten

Amontillado seco met Ibericoham met meloen

Amontillado medium

Olorosso met extra oude kaas

Amorosso met een brownie met chocolade en gekaramelliseerde noten

Pedro Ximinez 40 jaar oud met chocolade

 

Een ware beleving en een zeer interessante uiteenzetting die ons nog lang zal bijblijven.

De leerlingen van 6 Hotel en 6 Restaurant en keuken

Terug naar overzicht