Uitstap naar het ISPC te Gent

Met 4 en 6 Hotel brachten we op vrijdag de 13e een bezoek aan het ISPC te Gent. ISPC is een winkel die enkel toegankelijk is voor mensen die werkzaam zijn in de horeca. De dag begon al goed. De ontvangst was vriendelijk. We kregen uitleg in het restaurant met koffie of een frisdrank. Mr. Roegiers gaf ons een opdracht: de prijs van 2 gerechten, waarvan we de benodigdheden kregen, uitrekenen.  We kregen eveneens de opdracht om per gerecht drie berekeningen te maken: één met verse producten, met halffabricaten en met bioproducten.

Na de opdracht kregen we een interessante rondleiding van dhr. Sterckmans, waarbij hij de verschillende afdelingen van het ISPC beschreef en uitleg gaf bij het wijnassortiment.

Daarna gingen wij aan de slag.  De moeilijkheid was dat niet alle producten goed geprijsd waren. We vonden het zéér interessant omdat we producten zagen die we nog niet in de praktijk gezien hadden. We schrokken van de erg hoge prijzen van een aantal champagnes en cognacs, de zwarte truffel en kaviaar.

Na een deel van de opdracht gingen we gezellig aan tafel voor een heerlijk dagmenu.

Maar … mooie liedjes duren niet lang. We werkten na de maaltijd verder aan onze opdracht en vervolgens reden we naar school.

Bedankt aan de leerkrachten en aan het ISPC!  Vrijdag de 13e heeft ons toch geen parten gespeeld!

De leerlingen 4H en 6H

 

 

Terug naar overzicht